woensdag 2 oktober 2013

Verzekeringen bij tijdelijke verhuur

In de praktijk zien we steeds vaker dat te koop staande woningen tijdelijk verhuurd worden om de dubbele maandlasten te beperken. Mocht dit ook bij u spelen, vergeet dan niet om de verzekeraar op tijd in te lichten.

Opstal- en inboedelverzekering

Bij het afsluiten van de hypotheek heeft u ook verplicht een opstalverzekering moeten afsluiten. Uw woning is hiermee verzekerd tegen bijvoorbeeld brand, ontploffing en blikseminslag. Een opstalverzekering sluit u dus af voor de woning zelf, maar niet voor de spullen die in de woning staan. Hiervoor heeft u een inboedelverzekering afgesloten. De premie voor deze verzekeringen hangt onder andere af van de risico inschatting van de verzekeringsmaatschappij.

De verzekeringsmaatschappij kijkt vaak op een andere manier naar een verhuurde woning dan naar de eigen woning. Dit vanuit de gedachte dat een huurder minder zorgvuldig met een woning omspringt dan de eigenaar zelf zou doen. Hiermee wordt het risico voor de maatschappij groter.

Altijd informeren

Zodra u uw woning gaat verhuren is het raadzaam om hierover de verzekeraar van tevoren in te lichten. Sommige maatschappijen kennen beperkte dekkingen of zelfs uitsluitingen. De beperking van de dekking kan betekenen dat u niet langer voor schade door inbraak, waterschade en glasschade bent verzekerd. Ook kan de verzekeraar besluiten om de premie te verhogen.

Verzekering aanpassen

Zodra u uw oude woning verhuurt, heeft u vaak zelf geen spullen meer in de woning staan. De meubels en dergelijke brengt de huurder vaak zelf mee. Omdat de woonverzekering een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering is, kunt u als u gaat verhuren de woonverzekering vaak opzeggen en hier voor in de plaats een losse opstalverzekering afsluiten. Bij sommige woonverzekeringen kunt u echter ook gewoon de waarde van de inboedel op nul zetten, zodat u niet meer premie betaalt dan nodig is

Geef tijdig aan bij uw verzekeraar dat u de woning gaat verhuren en bespreek wat de mogelijkheden zijn om de risico's te beperken.


- bron Contaqt -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.