donderdag 3 oktober 2013

Geen acceptgiro's meer bij premiebetaling !!!

 
Delft - Over enkele jaren is er geen verschil meer is tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling van of naar andere Europese landen. Het internationale betalingsverkeer wordt daarvoor gestandaardiseerd.

Per 15 februari 2014 moet een Europese stelsel van betalingsverkeer in werking treden: SEPA, Single Euro Payments Area. Zo zal onder meer een internationaal rekeningnummer worden gehanteerd: IBAN (International Bank Account Number). Met de Europese overschrijving kan in heel Europa geld tussen euro-rekeningen overgeboekt worden. Europese overschrijvingen volgens de SEPA-standaard zijn op dit moment al mogelijk bij de Nederlandse aanbieders van betaaldiensten. Ook incasso’s veranderen. De Europese incasso zorgt ervoor dat leveranciers in het buitenland en leveranciers in Nederland op dezelfde manier worden gemachtigd om geld van een rekening af te schrijven.



Het gebruik van acceptgirokaarten past niet in dit stelsel. Op dit moment maakt 90% gebruik van internetbankieren bij betalingen. Bij ZO.nl hebben burgers en bedrijven nu nog de mogelijkheid facturen te betalen met acceptgiro’s. Wel is het gebruik van dit middel in de loop van de tijd al sterk gedaald. Slechts een kleine groep maakt er nog gebruik van. De verwachting is dat deze groep de overschrijving ook wel via de eigen bank kan regelen. Om voor een kleine groep nog bij de verzonden facturen een acceptgiro bij te voegen brengt kosten met zich mee. Met het besef dat er geen gebrek is aan andere betaalmogelijkheden wordt de mogelijkheid van betaling met een acceptgirokaart daarom nu afgeschaft bij ZO.nl.

Per 7 oktober aanstaande sturen wij geen acceptgiro's meer naar de premiebetaler. In plaats daarvan sturen wij voortaan een factuur. Klanten worden hierover met een opvallende flyer geïnformeerd.


Online bankieren of overschrijvingsformulier
De premie kan eenvoudig worden betaald via online-bankieren of met een overschrijvingsformulier van de bank. Wij vragen dan om altijd het 10-cijferig betalingskenmerk te vermelden. Wij hebben ons rekeningnummer inmiddels aangepast aan de nieuwe Europese standaard (IBAN).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.