dinsdag 15 oktober 2013

De filosofie van ZO vermogensadvies is Nobelprijs winnaar (economie)


We zijn er trots op dat ons het nieuws bereikte dat Eugene Fama, de "vader van de moderne financiën", werd bekroond met de Nobelprijs voor de Economie. Professor Fama, die werkzaam is op de Chicago Booth School of Business, werd samen met collega- hoogleraren Lars Peter Hansen en Robert Shiller geëerd voor hun "empirische analyse van de prijzen van activa".



Het werk van Professor Fama blijft een fundament voor onze ZO Vermogensadvies investeringswijze, en zijn baanbrekende werk op de prijsstelling en de activamarkten inspireerde de oprichting van Dimensional Fund Advisors, een van onze strategische partners. Professor Fama dient momenteel als directeur en consultant voor DFA .

De Koninklijke Zweedse Academie van Wetenschappen verklaarde in een persbericht : "Beginnend in de jaren 1960 hebben Eugene Fama en verscheidene medewerkers aangetoond dat de aandelenkoersen uiterst moeilijk te voorspellen zijn op de korte termijn, en dat nieuwe informatie zeer snel wordt opgenomen in de prijzen. Deze bevindingen hadden niet alleen een grote invloed op het latere onderzoek, maar ook veranderde het de marktpraktijk. De opkomst van de zogenaamde indexfondsen op de aandelenmarkten is hiervan een prominent voorbeeld".
 
Meer weten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.