vrijdag 14 november 2014

Off-piste skiën

Vorig jaar in de winter zijn veel van onze relaties lekker op skivakantie gegaan. Diverse mensen hebben hun vakantie direct via internet geregeld en daarbij ook het vinkje ‘skivakantieverzekering’ aangeklikt. Daarmee ging men er van uit goed verzekerd te zijn voor de vakantie. Misschien zijn zelfs de voorwaarden nog geen eens gelezen om te kijken waar men dan eigenlijk voor verzekerd is.

Op zich doet u er goed aan om een reisverzekering te sluiten voor een wintersportvakantie want er kleven tenslotte risico’s aan. Maar wist u bijvoorbeeld dat bij veel verzekeringen de schade als gevolg van off-piste skiën niet wordt vergoed? En wie skiet dat tegenwoordig niet af en toe?

Zo hadden wij een relatie die off-piste een vervelende val maakte en een been brak. Toen bleek dat hij niet goed verzekerd was omdat de betreffende (online) verzekeraar dit risico had uitgesloten. Er was dus geen vergoeding voor de schade én de vervroegde terugreis. Dit hadden wij kunnen voorkomen.

Ons advies is daarom dat u alle verzekeringsvoorwaarden óf zelf goed leest en analyseert, óf u vraagt ons met u mee te kijken. Dan komt u nooit voor onverwachte, vervelende verrassingen te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.