vrijdag 14 november 2014

"Bijklussen"


In deze tijd waar iedereen op de kleintjes let, maken veel mensen gebruik van vrienden die helpen met een klusje in of rond het huis. Of klussen we zelf bij een ander. Met of zonder vergoeding.

Regelmatig zien wij situaties waarin iemand goed bedoeld een ander helpt, maar waar wat fout gaat. Hoe zit het dan met de verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) biedt dekking voor schade die veroorzaakt is door de verzekerde terwijl hij als particulier handelde. Daar zijn echter uitzonderingen op.

Denkt u hierbij aan: 
  • schade die veroorzaakt wordt door huispersoneel; bijvoorbeeld de huishoudster laat een kop koffie vallen op de kleding van een bezoeker in uw huis. 
  • als kinderen tijdens een bijbaantje schade veroorzaken; bijvoorbeeld een scholier werkt zaterdags in de supermarkt en hij laat een pak vruchtensap vallen en een klant loopt schade aan haar kleding op. 
  • als een verzekerde de schade veroorzaakt tijdens vrijwilligerswerk; bijvoorbeeld een verzekerde helpt eens per 2 weken in een bejaardentehuis met koffie rondbrengen en hij laat een kop koffie over de kleding van een bewoonster vallen.
In deze drie situaties biedt de AVP wel dekking, maar alleen als er géén andere polis is die dekking biedt. In alle andere gevallen is er geen dekking als een verzekerde schade veroorzaakt. Er is dus geen dekking als een tuinman schade veroorzaakt tijdens werkzaamheden.

Bijvoorbeeld: Peter werkt als ICT’er in loondienst en ’s avonds en in de weekenden werkt hij als tuinman; tegen betaling (zwart of wit) onderhoudt hij voor particulieren tuinen. Als Peter tijdens die werkzaamheden schade veroorzaakt aan derden is er geen dekking op zijn AVP.

Klust u regelmatig bij?
Overweeg dan om op uw AVP betaald klussen mee te verzekeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.