zondag 13 januari 2013

Niet verkocht, dan maar verhuren





Voor het screenen van een kandidaat huurder gaan wij gebruik maken de ZO woontoets.

Daarnaast is het ZO verhuurplatform over enkele weken beschikbaar voor het verkrijgen van toestemming van de hypotheekverstrekker bij tijdelijke verhuur in het kader van de Leegstandwet.

ZO woontoets
De woontoets is een deskundige screening, speciaal ontwikkeld voor de vastgoedsector. Hiermee kunnen wij aantonen dat er een gedegen onderzoek is verricht naar de identiteit en de kredietwaardigheid van een potentiƫle huurder, koper of opdrachtgever. De resultaten kunnen wij gebruiken bij het selecteren van een geschikte kandidaat-huurder.

De ZO woontoets kan identiteitsfraude of wanbetalers aan het licht brengen. Voor de kredietwaardigheid worden alleen Nederlandse bronnen gebruikt. Als gevolg hiervan is er meestal geen informatie over het betalingsgedrag bekend van huurders afkomstig uit het buitenland. De resultaten geven een beeld van het gedrag in het verleden en biedt dus geen garantie voor (een goede huurder in) de toekomst. Aan verhuren blijven risico's verbonden zitten.

ZO verhuurplatform
ZO ontwikkelt in samenwerking met Huisover het verhuurplatform. Met deze tool geven wij de mogelijkheid om op een eenvoudige manier en tegen lage kosten een koopwoning op basis van de Leegstandwet en met toestemming van de hypotheekverstrekker te verhuren.

De gesprekken met de eerste drie hypotheekverstrekkers (ABN AMRO, ING en SNS Bank) die zullen deelnemen aan het platform zijn in een afrondende fase. Het ZO verhuurplatform zal (onder voorbehoud) vanaf 1 februari 2013 in gebruik worden genomen.


- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.