woensdag 23 januari 2013

Heeft u een hypotheek bij SNS en staat uw spaargeld ook bij de (dochters van) SNS?

Een redding van SNS Reaal door de overheid lijkt onafwendbaar en is mogelijk nog een kwestie van dagen. De bankverzekeraar is waarschijnlijk de eerste die te maken krijgt met de nieuwe Interventiewet, zodat De Nederlandsche Bank kan ingrijpen als een bankroet dreigt.

"Er moet dan wel sprake zijn van een gevaarlijke ontwikkeling met betrekking tot eigen vermogen, liquiditeit of de solvabiliteit. In dat geval kan DNB de hele bank verkopen aan een derde partij of alleen de rekeningtegoeden overdragen, dit onder dekking van het depositogarantiestelsel. Ook kan een bank worden gesplitst in een ’good’ en een ’bad’ bank, in die laatste worden dan alle slechte leningen ondergebracht.

In alle gevallen zijn spaarders tot een bedrag van 100.000 euro afgedekt door het deposito-garantiestelsel, dat wordt gevoed door alle andere banken. Plannen om een ’bad bank’ op te richten, gefinancierd door ING, ABN en Rabo, ketsten af op de Europese Commissie. Die wil niet dat staatsgesteunde banken anderen steunen", zo schrijft De Telegraaf.

De koers van SNS Reaal blijft onder zware druk staan: min 11% op 0,77 euro. De bankverzekeraar heeft daarmee een marktwaarde van 250 miljoen euro, een fractie van de steun die de overheid heeft gegeven. Het is niet te hopen en verre van wenselijk dat DNB besluit om SNS Reaal failliet te laten gaan. Spaarders met een vermogen van meer dan 100.000 euro zijn dan een deel van hun vermogen kwijt, maar bedrijven en particulieren zullen eveneens in grote problemen komen doordat de curator de leningen / hypotheken per direct kan opeisen.


- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.