zaterdag 14 februari 2015

Online je hypotheek vergelijken


De vergelijking van hypotheken op internet lijkt mooi. Alle hypotheekrentes zijn tegenwoordig op marktwaarde gebaseerd (in plaats van op executiewaarde), waardoor vergelijkingen makkelijker te maken zijn.

Maar kunt u ook gemakkelijk uitvinden wat de hypotheekrente wordt voor een hypotheek die past bij uw situatie?

Dan pas krijgt u een reëel beeld van de rente die geldt voor een hypotheek die u ook werkelijk kunt afsluiten.



Hypotheekrentes die voor u helemaal niet van toepassing kunnen zijn, kunnen uw beeld van uw mogelijkheden immers flink verstoren.

Laagste hypotheekrente voor u
Als u op zoek bent naar een (nieuwe) hypotheek is het logisch dat u hypotheekrentes gaat vergelijken. Een algemeen overzicht van hypotheekrentes is dan best interessant. U heeft er echter niet heel veel aan, aangezien er allerlei tarieven in staan die voor u niet van toepassing zijn.

Daarom kan een gesprek met een hypotheekadviseur erg interessant zijn. Die zal u laten zien wat de laagste hypotheekrente is op dit moment voor u zou gelden. Passend bij uw (toekomstige) hypotheek, afhankelijk van:

- het doel van de hypotheek
de verhouding tussen het hypotheekbedrag en de waarde van de woning

- het type woning

- de hypotheekvorm

- de rentevastperiode van uw keuze

- De vraag of u wel of geen Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wenst

Starter, oversluiten of verhuizen
In het adviesgesprek wordt onderscheid gemaakt naar het doel van de hypotheek. Koopt u voor het eerst een huis (starter)? Dan zijn de mogelijkheden voor een hypotheek heel anders dan voor iemand die al een koopwoning heeft en wil verhuizen, of de hypotheek wil oversluiten. Als starter bent u waarschijnlijk op zoek naar de laagste rente voor een annuïteitenhypotheek. We laten u dan per rentevastperiode zien welke aanbieder voor een annuïteitenhypotheek de laagste hypotheekrente rekent.

Maakt u liever de vergelijking met de gegevens voor uw eigen hypotheek, dan krijgt u een overzicht van de tarieven van alle hypotheken voor de door u gekozen rentevastperiode.

Onmogelijke combinaties
De vergelijking van uw adviseur helpt u ook om te ontdekken welke combinaties wel en niet mogelijk zijn. Zo zal de rente van een NHG-hypotheek van € 275.000 of hoger, logischerwijs, niet getoond worden. Dat bedrag ligt immers boven de huidige NHG-grens van € 265.000. Ook als de prijs van de aan te kopen woning boven de NHG-koopsomgrens ligt, zullen er geen NHG-rentes getoond worden.

Wilt u als starter een annuïteitenhypotheek afsluiten van € 210.000, terwijl de woning € 200.000 kost? Er verschijnen geen hypotheekrentes: u kunt met de regels van 2015 maximaal 103% van de woningwaarde lenen.

Heeft u geen eigen middelen of spaargeld? Onze adviseurs kunnen u mogelijk toch helpen. Iets wat op internet niet te vergelijken is.

Tot slot bieden we per hypotheekproduct een helder overzicht van de hypotheekrentes. Wederom zowel afgestemd op uw eigen hypotheek als een algemeen renteoverzicht. Daarnaast laten we de belangrijkste hypotheekvoorwaarden van elk hypotheekproduct zien.

Denk hierbij aan vragen als:

- Hoe lang is een offerte geldig?
- Hoe zit het met de mogelijkheid tot boetevrij aflossen?
- Heeft de hypotheek een verhuisregeling?
- Wat is het rentebeleid voor deze hypotheek?

Zo kunt u gemakkelijk nagaan of de voorwaarden van de hypotheek met de laagste rente wel passen bij uw wensen.

Zo ziet u dat hypotheekrentes best online kunt vergelijken, maar voorwaarden van verschillende hypotheken kunnen vergelijken, is echt een taak voor adviseurs.



- Pascal de Roo gebruik makend van bron: ZO hypotheken -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.