donderdag 23 januari 2014

Verzekeren van leegstaande of verhuurde woning


Wat kunnen de gevolgen zijn als er sprake is van een leegstaande woning of indien er sprake is van het verhuren van uw woning of ander onroerend goed. Uit recent onderzoek blijkt dat leegstaand en verhuurd onroerend goed door particulieren vaak slecht verzekerd is en er onnodig financiële risico’s worden gelopen.

Voor het verzekeren van een leegstaande en verhuurde woning gelden andere eisen dan aan de reguliere opstal-, inboedel en aansprakelijkheidsverzekering. Meld leegstand of verhuur aan ons, wij zorgen er vervolgens samen met u voor dat uw eigendommen goed verzekerd zijn.

Opstalverzekering
Indien er geen melding gedaan wordt, is er mogelijk geen recht op dekking in geval van brand, vandalisme of andere schades.

Aansprakelijkheidsverzekering
Indien er geen melding gedaan wordt, is er mogelijk geen recht op dekking. Als eigenaar blijft u verantwoordelijke door schade van vallende dakpannen, bomen en andere risico’s.

Inboedelverzekering
Inboedel die achterblijft in de woning dient apart verzekerd te worden. Indien dit niet wordt gedaan, ontvangt u geen vergoeding bij brand, waterschade, diefstal of overige schades aan uw inboedel.

Indien u vragen heeft, of wijzigingen wil doorgeven aan ons dan kunt u ons bereiken op 015 - 215 43 43 of via onze website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.