zaterdag 7 december 2013

Vanaf 2015 krijgt elke woning een indicatief energielabel




Begin 2015 krijgen de eigenaren van alle woningen in Nederland die nog geen energielabel hebben een indicatief energielabel van de Rijksoverheid. Dit staat in een brief van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) gericht aan de Tweede Kamer.

Het indicatieve energielabel wordt op meer dan alleen het bouwjaar gebaseerd. Er wordt nog onderzocht hoeveel van de straks door de woningeigenaren in te vullen woningkenmerken kunnen worden gehaald uit centraal beschikbare gegevens. Door het slim koppelen van verschillende gegevens over de Nederlands woningvoorraad moet een betrouwbare inschatting kunnen worden gegeven van de energieprestatie van een woning.

Zelf aanpassen

De woningeigenaar heeft de mogelijkheid om de gegevens waarop het indicatieve energielabel is gebaseerd, aan te passen en te actualiseren via een internetpagina van de overheid. Een onafhankelijke deskundige controleert op afstand of de woningeigenaar de juiste gegevens heeft ingevuld. Ook zullen er op deze speciale pagina algemene adviezen te vinden zijn over mogelijk verbetermaatregelen.

Bewustwording

Het indicatieve energielabel is een eerste stap om woningeigenaren bewust te maken van de energieprestatie van hun woning en de kosten die ze mogelijk kunnen besparen door te investeren in energiebesparing.

Het precieze ontwerp van het indicatieve energielabel en de internetpagina wordt momenteel uitgewerkt.



Bron: Rijksoverheid




- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.