dinsdag 24 december 2013

Gouden Handdruk per 1-1-2014 vervallen (van de vrijstelling)


Met ingang van 1 januari 2014 wordt de stamrechtvrijstelling voor nieuwe gouden handdrukken afgeschaft. De stamrechtvrijstelling biedt de mogelijkheid om een ontslagvergoeding (gouden handdruk) niet direct te belasten, maar pas als de periodieke uitkeringen worden ontvangen.

Naast de afschaffing van de stamrechtvrijstelling gelden per 1 januari ook nog een aantal nieuwe regels voor bestaande gouden handrukken.

Geen revisierente meer, ook na 2014

Vanaf 1 januari 2014, is het toegestaan om het saldo van bestaande gouden handdruk producten op te nemen of af te kopen zonder dat daarover revisierente moet worden betaald. Met andere woorden: met ingang van 1 januari 2014 vervalt de revisierente voor gouden handdruk producten.

Tijdelijke belastingmaatregel, alleen in 2014

Daar komt nog een andere tijdelijke belastingmaatregel bij : als u in 2014 een gouden handdruk verzekering afkoopt of de gouden handdruk rekening beëindigt, betaalt u slechts belasting over 80% van de afkoopwaarde van de verzekering of het saldo op de rekening. Deze maatregel geldt alleen in 2014 en alleen als de ontslag-vergoeding (gouden handdruk) voor 14 november 2013 naar een bank of verzekeraar voor een gouden handdruk product is overgemaakt.

Als u  de ontslagvergoeding heeft verdeeld over verschillende rekeningen of verzekeringen bij een bank, verzekeraar of beleggingsinstelling, dan heeft u vooralsnog alleen belastingvoordeel als de bedragen in al die producten ook volledig worden opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.