maandag 4 februari 2013

Duokoop via ZO.nl

Recent heeft ZO makelaars een nieuwe, aanvullende mogelijkheid voor verkopers van onroerend goed.

Duokoop
Voordelen Duokoop Erfpacht als daarmee woningen mee te koop aangeboden worden:

- Voor bouwprojecten en ontwikkelaars een extra verkoopmiddel om woningen exclusief grond aan te bieden

- Aangeboden woning met de Erfpachtregeling wordt 4 keer meer bekeken door lagere prijs

- Men behoudt altijd het recht om de woning in volle eigendom te verkopen

- Grond onder bestaande woning kan ook verkocht worden, bv met senioren met laag pensioen

- Grond elk moment boetevrij teruggekocht worden tegen een taxatiewaarde

- Duokoopregeling is te financieren met Duokoophypotheek

- Betrokken en ervaren professionele partners die resultaat gericht werken

- Exclusief verkrijgbaar bij onze gecertificeerde ZO makelaar

Enkele rekenvoorbeelden
Meer weten?




Kopen met de Erfpachtregeling van Duokoop
Als koper herkent u het vast wel: uw droomhuis is het eigenlijk net iets te duur voor u. De toetsingscriteria van banken bij het verstrekken van een hypotheek zijn zeer streng.
De Erfpachtregeling brengt het kopen van uw droomhuis misschien wel binnen uw bereik. Indien u koopt met gebruikmaking van de Erfpacht regeling hoeft u alleen het huis te kopen en niet de grond. Bij de Erfpacht regeling wordt de grond in erfpacht uitgegeven en 'huurt' u de grond. U kunt deze op elk moment alsnog kopen.

De financiƫle gevolgen van het kopen van een eigen woning
Aan het kopen van een eigen woning zijn lasten verbonden welke periodiek terug komen. U moet daarbij denken aan de volgende lasten:
- de maandelijkse rente voor de hypothecaire lening;
- eigenaarsbelasting van de woning;
- verzekeringspremie voor de opstalverzekering;
- onderhoudskosten.

Bij dit overzicht hoort ook de aflossing van de hypotheek. De aflossing wordt echter apart genoemd, omdat aflossen van de hypotheek eigenlijk een vorm van sparen is. Iedere maand neemt de hypothecaire schuld een klein beetje af. Welke lasten verbonden zijn aan de hypotheek hangt af van de gekozen hypotheekvorm.

Bij kopen met de Erfpachtregeling krijgt u behalve bovenstaande kosten ook maandelijks de huur van de grond (het canon) betalen. De hoogte van de canon komt ongeveer overeen met de rente welke op een hypothecaire lening wordt betaald.

Kosten koper
Eenmalig betaalt u bij de aankoop van de woning de kosten om eigenaar te worden. Dit zijn eenmalige kosten en betreft onder meer de overdrachtsbelasting, notariskosten en de kadastrale rechten.

De financiering van de eigen woning - Nationale Hypotheek Garantie
Niet alle banken zijn bereid om een hypothecaire lening te verstrekken op basis van de Erfpachtregeling. Mede om u als koper te beschermen schrijven de voorwaarden van de Erfpachtregeling voor dat uw hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) moet worden afgesloten. De normen van NHG zijn streng, maar zorgen er wel voor dat u door het kopen van een eigen woning niet te zware woonlasten krijgt. De Erfpacht regeling is voorgelegd aan de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, die de NHG verstrekt. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen heeft te kennen gegeven dat voorwaarden van de NHG geen beperkingen kennen ten aanzien van de grondeigenaar, zodat ook op een hypotheek op grond van de Erfpacht NHG kan worden verkregen.

Geeft de Erfpachtregeling u beperkingen?
De Erfpacht regeling geeft u geen beperkingen. U bent volledig vrij in het doen en laten met uw woning. U mag alle aanpassingen in uw woning aanbrengen die u wenst. Wilt u uw woning verkopen, dan bent u vrij om dit te doen. U hebt geen aanbiedingsplicht aan het fonds en u hoeft een eventuele winst op de woning niet te delen met het fonds. Wenst uw koper liever de volledige eigendom van de woning hebben, in plaats van een woning met de Erfpacht regeling? Dat kan, want gelijktijdig met de verkoop van uw woning kunt u de grond bijkopen tegen de huidige taxatiewaarde en deze vervolgens meteen doorverkopen aan uw koper.

Fiscale consequenties
Conform de huidige wetgeving wordt verondersteld dat de maandelijks te betalen canon gekwalificeerd als aftrekbare kosten in box 1 (indien en voor zover de woning volledig kwalificeert als eigen woning in de zin van artikel 3.111 Wet op de Inkomstenbelasting 2001). Zowel de hypotheekrente als de canon kunnen dus op basis van de huidige fiscale wet-en regelgeving in beginsel worden verrekend in box 1. Daarvan is geen sprake indien de woning niet als hoofdverblijf wordt aangemerkt, indien de woning behoort het vermogen van een onderneming of indien de opbrengst wordt aangewend voor consumptieve doeleinden.

Verkopen met de Erfpachtregeling
U wilt uw woning verkopen. Door de huidige crisis wordt uw woning niet verkocht, u krijgt zelfs niet eens reacties op uw woning. Door het aanbieden van uw woning met de Erfpachtregeling zal de koopsom beduidend lager liggen dan uw huidige vraagprijs. Dit komt doordat uw huidige vraagprijs wordt verlaagd met de waarde van uw grond. Het voordeel van het aanbieden van uw woning met de Erfpachtregeling is dat een eventuele koper deze lagere koopsom vaak wel kan financieren.

Wilt u als makelaar meerdere woningen aanbieden?
Bent u makelaar of biedt u op een professionele manier meerdere woningen te koop aan en wilt u meer weten over deze mogelijkheid? Dat kan, neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij staan u graag terzijde. U hoeft niet zelfstandig gecertificeerd te zijn, via onze aanstelling kunt u dit systeem uitproberen. Aan de hand van ons inventarisatieformulier kunnen woningen aangeboden worden.

Erfpacht gecertificeerde adviseur
Een Erfpacht gecertificeerde adviseur kan de Erfpachtregeling ook voor uw woning inzetten. Met de wetenschap van de waarde van de grond kan de makelaar uw woning tegen een lagere koopsom aanbieden. Indien u of uw makelaar een koper heeft gevonden die de woning met de Erfpachtregeling wenst te kopen, dan volgt op de dag van levering een gesplitste verkoop. U ontvangt als verkoper de volledige koopsom, gesplitst in een deel van de koopsom voor de opstal en een deel van de koopsom voor de grond. Beide bedragen opgeteld is de volledige koopsom. Uiteraard kan de woning ook zonder de Erfpachtregeling worden verkocht. De uiteindelijke keus is aan de koper. U als verkoper hoeft dus niets te doen, behalve uw makelaar de opdracht geven om de woning met de Erfpachtregeling aan te bieden.

Voordelen Erfpacht:
- De woning wordt voor een lager bedrag aangeboden: grotere doelgroep;
- Aangeboden woning met de Erfpachtregeling wordt 4 keer meer bekeken op Funda door lagere prijs;
- In de meeste situatie is er een snellere verkooptijd;
- U behoudt altijd het recht om uw woning in volle eigendom te verkopen.

De in erfpacht gegeven grond op elk moment terugkopen
Dit kan op elk moment boetevrij tegen de taxatiewaarde die door een erkende makelaar is opgesteld. U kunt de grond boetevrij tegen taxatiewaarde overnemen. U wordt niet geconfronteerd met een boeteregeling of andere kostenverhogende maatregelen.



- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.