vrijdag 19 september 2014

Niet jokken over je leeftijd

Het komt regelmatig voor. Een verzekeringsnemer claimt een schade met de scooter. Echter blijkt dat de scooter is verzekerd op naam van vader of moeder, terwijl zoon of dochter erop rijdt en schade heeft gereden.

Als je een scooterverzekering afsluit, dien je de gegevens van de jongste bestuurder op te geven als regelmatige bestuurder. Indien iemand jonger dan de opgegeven regelmatige bestuurder de scooter bestuurt kan de verzekeraar namelijk een hoger eigen risico in rekening brengen. In sommige gevallen kan je ook het risico lopen dat de verzekeraar helemaal geen dekking bij schade verleent. Je krijgt je eigen schade dan niet uitgekeerd en een eventuele schade aan de tegenpartij wordt op jouw verhaald. Vandaar dat men de jongste bestuurder als regelmatige bestuurder op de polis wilt zien om deze situatie te voorkomen.

Het advies die wij je geven is dan ook: controleer op je polisblad op welke leeftijd de premie van jouw scooterverzekering is gebaseerd. Rijdt er een jonger gezinslid op de scooter, geef dan tijdens het afsluiten van de verzekering, de gegevens van hem of haar op. Zo voorkom je een vervelende situatie in geval van schade.

Uiteraard geldt dit ook bij autoverzekeringen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.