woensdag 3 september 2014

Hoe kies je een goede verzekering?

De nieuwe realiteit: doordat het weer extremer wordt, lopen we bijvoorbeeld meer risico op wateroverlast. En als het een keer tot zo’n ‘tropische’ bui komt, dan gaat het hard, heel hard.  De bouwstijlen van de huizen in Nederland is hier vaak niet op berekend. Met als gevolg waterschade.

We lezen er steeds vaker over en zien de beelden op tv. Gelukkig ben je in dit soort gevallen goed verzekerd, toch? Als je in dit geval een verzekering voor je woning hebt afgesloten, dan zou daar je vanuit moeten kunnen gaan. Maar pas als je zelf schade hebt, dan weet je of je de juiste keuze hebt gemaakt voor een verzekeraar.

Wanneer je midden in het regelen van alle schade staat, dan zie je pas of je hebt gekozen voor een partij die met je meedenkt, of een partij die lastig doet. Dit kan het verschil zijn tussen een baken van rust tijdens een hectische periode, of een bron van frustratie bovenop de toch al ellendige situatie. En eigenlijk geldt dit voor alle soorten schadeverzekeringen.

Hoe de verzekeraar jou straks helpt in geval van nood, daar zie je helaas weinig over in de polisvoorwaarden staan. Dat moet je echt ervaren. Best lastig om dit zelf van te voren in te schatten. Alleen kijken naar de prijs van de verzekering is verleidelijk, maar hiermee loop je ook risico.
Wat kun je dan verder doen? Je kunt koersen op de mening en ervaringen van consumenten zoals jij. Op de website van de verzekeraar of op vergelijkingssites zie je vaak reviews staan. Als die goed en eerlijk worden weergegeven, kun je hier veel achtergrond informatie ophalen.

Je kunt ook voordat je een keuze maakt, de hulp inroepen van een ervaren adviseur. Die heeft al veel klanten zoals jij geholpen bij het adviseren over een verzekering en bij het maken van de beste keuze uit alle aanbieders. Daarnaast heeft de adviseur al in heel veel gevallen gezien hoe verzekeraars omgaan met de schades van zijn klanten.

Een hele waardevolle bron van informatie, die jouw keuze voor een goede verzekering makkelijker maakt. En die ook gelijk precies weet wat je in jouw geval wel, of niet moet verzekeren. Zo voorkom je dat je niet goed verzekerd bent. Belangrijk, want een goede verzekering moet je rust bieden op het moment dat je het echt nodig hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.