donderdag 13 maart 2014

Ook als je huurt, is een goede dekking slim

Als je een hypotheek afsluit word je, als dat in jouw situatie nodig is, gewezen op een overlijdensrisicoverzekering. Als je een woning huurt denk je niet snel aan het afsluiten een overlijdensrisicoverzekering.

Huur jij een woning? Dan is een overlijdensrisicoverzekering ook belangrijk. We leggen je graag uit waarom dit zo is.

Een overlijdensrisicoverzekering, ook als je huurt!
Een overlijdensrisicoverzekering is verstandig om af te sluiten als je een partner en/of kinderen hebt. Je wilt immers niet dat je partner/kinderen in financiƫle problemen komen als jij overlijdt en je inkomen dus (deels) wegvalt.

Zo wil je bijvoorbeeld niet dat zij moeten verhuizen omdat ze de huur niet meer kunnen betalen. Met het geld van een overlijdensrisicoverzekering kun ook zorgen dat je nabestaanden hun leven kunnen voortzetten zoals ze dat gewend zijn, zoals het volgen van een studie of het uitoefenen van hobby’s. Dit brengt allemaal kosten met zich mee. Het is van deze factoren afhankelijk voor welk bedrag je je verzekert en welke vorm overlijdensrisicoverzekering je kiest.

Overlijdensrisicoverzekering niet verplicht als je huurt
Je bent nooit verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als je je woning huurt. Je gaat namelijk geen lening aan bij een bank, terwijl je dit bij een koophuis wel doet. Om die reden kun je bij een hypotheek wel verplicht worden om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Ben jij op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering?Wij maken graag een vergelijking voor je en bekijken welke overlijdensrisicoverzekering voor jou het voordeligst is. Voor een gering bedrag per maand, heeft u de financiƫle risico's voor uw partner afgedekt.

ZO verzekeringen
015-2154343





- Pascal de Roo gebruik makend van bron: Independer -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.