woensdag 13 november 2013

Pas op met overstappen... van je zorgverzekering

Independer waarschuwt voor de selectieve zorgpolissen met lage premies die grote verzekeraars momenteel aanbieden.

Opvallend is dat de Achmea-dochter in haar persbericht uitgebreid ingaat op de beperkingen aan zorgkeuze bij Zilveren Kruis Achmea. Een aantal grote zorgverzekeraars heeft voor 2014 een polis geïntroduceerd met beperkingen van zorgkeuze. Deze selectieve polissen zijn 8% tot 20% voordeliger dan een restitutiepolis bij dezelfde verzekeraar. “Mensen die nu kiezen voor een selectieve zorgverzekering met lage premie lopen kans dat de arts of het ziekenhuis van hun keus niet langer onder de dekking valt. Willen zij daar toch gebruik van maken, lopen ze het risico tot 30% van hun rekening te moeten bijbetalen. De eigen kosten kunnen oplopen tot vele duizenden euro’s,” aldus Independer.

"Zilveren Kruis Achmea biedt de hoogste korting, maar heeft tegelijk de grootste beperking van keuzevrijheid," stelt de Achmea-dochter. "Menzis geeft aan dat je met een aantal aandoeningen alleen bij hun ‘Topzorg instellingen’ terecht kunt tegen een volledige vergoeding. Bij de Selectief polis van CZ en VGZ wordt de keuzevrijheid voor ziekenhuiszorg niet beperkt ten opzichte van de natura polis, maar de eigen bijdrage is wel hoger."

Volgens Independer is het voor sommige mensen de moeite waard te wachten op de kleinere prijsvechters onder de zorgverzekeraars. Zij komen vaak op het laatste moment met hun premietarieven.

ZO.nl komt binnenkort met een uitgebreide vergelijkingsmodule, houdt onze site en berichten daarom goed in de gaten. Vergelijken loont...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.