woensdag 4 september 2013

9% overweegt te switchen van zorgverzekering. Wij gaan u helpen...

 
Van de Nederlanders overweegt negen procent om per 2014 van zorgverzekering te wisselen. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd onder 682 respondenten. Elf procent twijfelt op dit moment nog en 80 procent geeft aan bij de huidige zorgverzekeraar te blijven volgend jaar.
 
Dit is bijna twee procent meer dan in 2013 toen 1,2 miljoen Nederlanders (7,2 procent) zijn gewisseld van zorgverzekering. Al is de uitkomst niet opvallend, aangezien het aantal Nederlanders dat is overgestapt sinds de invoering van het huidige zorgverzekeringsstelsel in 2008 alleen maar is gestegen.

De voornaamste reden voor de Nederlanders die per 2014 willen overstappen van zorgverzekering is dat zij een lagere zorgpremie willen gaan betalen. In deze tijd van bezuinigingen is het meegenomen als er bespaard kan worden op een vaste kostenpost als de zorgverzekering. Van de negen procent gaf slechts een enkeling als reden aan dat hij of zij ontevreden is over de huidige zorgverzekeraar en daarom de overstap wilt maken.

De twijfelaars (elf procent) gaven aan dat zij liever nog wachten totdat de zorgpremies bekend zijn gemaakt voor 2014 wat in de maanden oktober en november zal gebeuren. Ook is als reden opgegeven dat het nog afhangt of het eigen risico er dit jaar nog wel of niet helemaal doorheen gaat. De Nederlanders die niet over zullen stappen van zorgverzekering geven als voornaamste reden aan tevreden te zijn met de huidige zorgverzekeraar of premie.

In de leeftijdscategorie 18 tot en met 25 jaar ligt het percentage met zeventien procent het hoogst. Bij de 65 plussers ligt dit percentage het laagst, daar is slechts een half porcent van plan over te stappen.

ZO verzekeringen gaat u helpen...
75% van de consumenten laat zich niet adviseren bij het afsluiten van een zorgverzekering. Dat gaan we veranderen! ZO.nl biedt u dit najaar alles wat u hiervoor nodig heeft. Een gebruiksvriendelijke vergelijkingsmodule en unieke producten.

Zorgmodule
Met de Zorgmodule kunt u eenvoudig de producten van negen verschillende aanbieders vergelijken. Via onze site ZO.nl zal dit binnenkort zichtbaar worden gemaakt, zodat u zelf actief aan de slag kunt. U kan nauwkeurig aangeven wat u belangrijk vindt bij een zorgverzekering en onze Zorgmodule selecteert de beste producten die naadloos aansluiten op uw persoonlijke voorkeuren. En dat uiteraard tegen een zeer scherpe premie. Naast kortingen op maatschappij-producten, bieden wij u ook de unieke ZorgVoordeelPolis. Hiermee kunnen wij zelfs de concurrentie aan met grote collectiviteiten !!!

Hou onze site in de gaten

3 opmerkingen:

  1. Bedankt voor publiceren van ons onderzoek, ik mis alleen een vermelding naar ons rapport:

    http://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2014/9-procent-van-de-nederlanders-gaat-dit-jaar-van-zorgverzekering-wisselen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben al een paar jaar niet naar de tandarts geweest en daar wil ik verandering in brengen. Er moet inmiddels echter aardig wat aan gebeuren en ik ben bang dat niemand mijn tanden wil verzekeren als deze procedure(s) er al aan zitten te komen.

    Wat kan ik het beste doen?

    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vaak is er een medische selectie voor een uitgebreide tandartsverzekering, dus al de vragen dient u alle vragen naar eer en geweten te beantwoorden. Verzekeraars kunnen mensen weigeren als er hoge kosten dreigen. Verzekeringen zonder selectie kennen vaak beperkingen, in de vorm van gedeeltelijke vergoedingen of tijdelijke uitsluitingen. Een voorbeeld van iemand die het komend jaar twee kronen verwacht. Kosten bedragen zo’n duizend euro.

    Zonder selectie kan de verzekerde bijvoorbeeld bij Menzis en De Friesland terecht. De laatste verzekeraar is aanzienlijk goedkoper, maar de vergoeding is lager, zodat de verzekerde een deel van de rekening zelf moet betalen. In beide gevallen is de verzekerde rond de vijfhonderd euro aan kosten kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.