donderdag 27 juni 2013

Ons nieuwe DVD

De overgrote meerderheid van de consumenten waardeert de komst van het nieuwe, standaard dienstverleningsdocument (DVD) zeer. Het document biedt volgens hen duidelijkheid over onder meer de kosten van financieel advies en de rol van adviseurs bij de keuze van het juiste financiële product. Ze vinden het DVD daarnaast belangrijk om te bepalen of een financieel dienstverlener onafhankelijk is.

Dat blijkt uit representatief onderzoek onder 870 consumenten naar het nieuwe, standaard dienstverleningsdocument.

Vanaf 1 juli krijgen consumenten dit DVD van financiële dienstverleners als ze zich oriënteren op financieel advies, bijvoorbeeld als ze een hypotheek willen afsluiten of vermogen willen opbouwen voor hun pensioen. De meeste consumenten (58 procent) verwachten het DVD dan te gebruiken; 17 procent zegt dit niet te doen.

Vanaf volgende week zal ons nieuwe DVD zichtbaar zijn op www.zo.nl

Wij hechten veel waarde aan transparantie en de onafhankelijkheid van onze adviseurs ten opzichte van adviseurs die werken bij banken of verzekeraars.

Het is belangrijk om producten van verschillende aanbieders mee te nemen in het advies, in plaats van een keuze uit slechts één aanbieder!, aldus Pascal de Roo van ZO.nl

'Het kan niet ZO zijn dat een bepaalde bank of verzekeraar goed in alles is.

Een goede maaltijd komt niet uit de koeling van een supermarkt, maar je haalt het verste brood bij de bakker, de groenten bij de groenteboer en het vlees bij de slager'



- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, onze moderators zullen de inhoud vd tekst controleren en daarna z.s.m. plaatsen op deze blog.